Filtriraj po
Sortiranje:

Ujedinjeni Arapski Emirati se nalaze na obali Persijskog i Omanskog zaliva, aa istoku Аrapskog poluostrva u jugozapadnoj Aziji. Abu Dabi, Adžman, Dubai, Fudžaira, Ras al-Kajma, Šardža i Um al-Kuvain.

Ujedinjeni Arapski Emirati se nalaze na obali Persijskog i Omanskog zaliva, na istoku Аrapskog poluostrva u jugozapadnoj Aziji. Sastoje se od sedam emirata: Abu Dabija, Adžmana, Dubaija, Fudžaire, Ras Al Hajme, Šardže i Um al-Kuvaina.

Dubai je najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. U njemu živi oko 1,3 miliona stanovnika. Dubai se prvi put spominje 1095, a najstarije naselje potiče iz 1799. Poznat je u svetu kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija. Danas je Dubai grad prestiža za veliki broj turista iz vrhova svetske elite.

Abu Dabi je glavni i drugi po veličini grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Takođe je glavni i najveći grad u emiratu Abu Dabi. Ima oko 1,5 miliona stanovnika. U Abu Dabiju se nalaze institucije saveznih organa vlasti, sedište Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, dom dinastije Emiri porodice i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji pripada ovoj porodici. Brz razvoj i urbanizacija Abu Dabija, zajedno sa relativno visokim prosečnim primanjima stanovništva, pretvorili su ovaj grad u veliku i naprednu metropolu.

Emirati imaju toplu pustinjsku klimu. Sunčano plavo nebo se može očekivati tokom cele godine. Od juna do septembra je generalno veoma toplo i vlažno sa maksimalnim temperaturama u proseku iznad 38°C.