Nekada prestonica tri velika carstva, Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog, a danas najveći grad u Turskoj i njen kulturni i privredni centar

Nekada prestonica tri velika carstva, Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog, a danas najveći grad u Turskoj i njen kulturni i privredni centar, Istanbul se ležerno “raskomotio” na Bosforskom moreuzu, grleći dva kontinenta.

Oba, i Evropa, i Azija, pamte Istanbul i kao Konstantinopolj i kao Carigrad, a Istanbul danas će svakako biti nešto što ni vi nikada nećete zaboraviti.

PriČa O Istanbulu: Kako Se Nežno I Neprimetno Uvlači Pod Kožu Grad Na Sedam BrdaNepredvidivo skladan spoj istoka i zapada na Mramornom moru, oduvek je bio meta posetilaca sa različitim namerama. Kada jednom zakoračite ulicama Istanbula, osetite duh grada koji živi preko 1.000 godina, udahnete mirise istoka i oči vam se ispune arabesknim šarama, raznobojnim staklićima i gomilicama začina, i sami ćete poželeti da Istanbul postane samo vaš.

PriČa O Istanbulu: Kako Se Nežno I Neprimetno Uvlači Pod Kožu Grad Na Sedam BrdaNije za očekivati da ga, kao Konstantin Veliki možete nazvati po sebi, ali ga možete prisvojiti srcem putnika i radovati se ponovnim susretima. Ništa manje ne treba očekivati od Grada sedam brda.

PriČa O Istanbulu: Kako Se Nežno I Neprimetno Uvlači Pod Kožu Grad Na Sedam BrdaIstanbul je Aja Sofija, Plava džamija, Taksim, Topkapi, Dolmabahče, ali i mnogo više. Ovaj multilulturalni grad je i Egipatski bazar koji miriše na cimet, šafran i jasmin, presijava se u hiljadu boja staklića na nakitu i lampionima,i Kapali čaršija oja blješti od skupocenog zlata i diše kroz žamor cenkanja. Istanbul su i mala, šarena kolica na kojima kupujete đevrek ili pečeni kesten na svakom ćošku, a uživate u ukusu dok nastavljate šetnju. Istanbul je i sveže isceđen sok od pomorandže ili nara.

U ponudi turističke agencije 1 A Travel nalazi se i paket aranžman koji uključuje avionski prevoz i usluge vodiča na destinaciji. Prvi planirani polasci na tri noćenja planirani su već u prvoj polovini aprila. Jedan od hotela koji su u ponudi za ovaj turistički aranžman jeste Grand Yavuz Hotel Hotel 4* koji se nalazi na tek 1km udaljenosti od impresivne Plave džamije, a samo 5 km od Taksima, poznate i popularne šetališne zone u kojoj je šoping pravo uživanje. Hotel je renoviran, a nudi uslugu noćenja sa doručkom.

array(6) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "5" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(3) { ["taxonomy"]=> string(8) "category" ["terms"]=> array(1) { [0]=> string(3) "327" } ["field"]=> string(7) "term_id" } } ["orderby"]=> array(1) { ["rand"]=> string(3) "ASC" } }