HAYDARPASHA PALACE - 1 A Travel turistička agencija
HAYDARPASHA PALACE

Lokacija

Hotel se nalazi  u mestu Türkler, oko 20 km od centra Alanje i oko 100 km od aerodroma u Antaliji.

Opšti podaci

Haydarpasha hotel  je otvoren 2016.godine i zauzima površinu od 37 000 m², u sastavu hotela posoje 592 sobe ( 76 eko soba, 210 standardnih soba , 5 soba za osobe sa posebnim potrebama, 109 superior soba, 112 porodičnih dupleks soba, 44 porodične sobe “family A ” i 36 porodičnih soba “family B”).

Hotel ima glavni restoran “La Gare Restaurant” , poslastičarnicu “Pullman Patisserie” , 4 à la carte restorana (“Sofra à la carte  Restaurant”-turska kuhinja, “Statione à la carte Restaurant “- italijanska kuhinja, “White Hill  à la carte Restaurant “- riblji restoran, “Shuang à la carte  Restaurant”-kuhinja dalekog Istoka ), 7 barova (“Otto Lobby Bar”, ” Cuna Lobby Bar”, “Tower Bar”, ” Beach Bar”, “Infinity Bar”, “Amphi Bar”, “Disco Bar” ).

Za decu su tu zatvoren dečiji bazen, bazen za bebe, dečiji aqua park  sa  4 tobogana, Frog aqua park,  mini klub, animacije i dečiji bife u glavnom restoranu.

Plaća se: čuvanje dece, iznajmljivanje kolica za bebe.

Plaža

Hotel ima svoju peščano-šljunkovitu plažu koja se nalazi preko puta hotela do koje vodi podzemni prolaz.  Upotreba suncobrana, ležaljki, dušeka i peškira se ne plaća. Peškiri se dobijaju uz karticu.

Smeštaj

Sve standardne sobe imaju centralnu klimu, bračni ili dva pojedinačna kreveta, sef, mini bar , satelitsku TV, kupatilo sa tuš/kadom, fen za kosu, direktnu telefonsku liniju u sobi i u kupatilu, besplatan Wifi, ketler ( svaki dan se dopunjavaju čajevi i kafa),  laminat i balkon.

Standardne sobe imaju površinu oko 26-32 m². Porodične sobe (family duplex ) su površine oko 43-78 m² i one Imaju dve sobe i dva kupatila i balkon. Porodične sobe “family A” imaju površinu 39-47m²  i imaju dve spavaće sobe i jedno kupatilo i balkon. Porodične sobe “family B” imaju 47-64m² i imaju dve spavaće sobe, dva kupatila i dva balkona. 

Plaćaju se:  room service, telefon.

Hrana i piće

U okviru  Ultra All Inclusive usluge  samoposluživanje u glavnom restoranu: doručak, kasni doručak  ( Pullman Patisserie ) , ručak , večera  i kasna večera (  Pullman Patisserie) , kontinentalni doručak 00:00h – 06:00h ( Pullman Patisserie). Gostima su na raspolaganju i :  Sahil snack bar , Infinity Snack bar , Pullman Patisserie poslastičarnica , sladoled se služi u Infinity Bar-u u periodu 14:30h-17:00h. U koncept ulaze lokalna alkoholna i bezalkoholna pića , razne užine i dečiji bife u glavnom restoranu.

Plaćaju se: à la carte restorani  (deca 0-5,9 godina ne plaćaju , a deca 6-11,9 godina plaćaju 50 % , restorani su  otvoreni određenim danima i  obavezno je napraviti rezervaciju minimum dan ranije), uvozna i premium pića i ostalo van koncepta. Hotel zadržava pravo promene sadržaja usluge i vremena održavanja usluge.

Ostali sadržaji

Lekar, frizer, servis za pranje i peglanje veša i sale za sastanke.

Sport i zabava

Otvoreni bazen, bazen sa toboganima, dečiji bazen, zatvoreni bazen, zatvoreni dečiji bazen, akva park za odrasle, akva park za decu, šah, pikado, fintes centar, igre sa kartama, sve animacije na bazenu i na plaži,  gimnastika u vodi, zumba, vaterpolo, boćanje, joga.

Plaćaju se: bilijar, kuglanje, sportovi na vodi i ostalo van koncepta.

Spa & wellness

 Tursko kupatilo (hamam),  sauna , fitness centar, parno kupatilo  ulaze  u koncept.

Plaćaju se: tretmani za negu lepote,  Anti-Ageing programi, Anti- Celulite programi, Aroma Detox, razne vrste masaža, terapije, Herbal Baths.

Napomena

Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne moze snositi odgovornost.

ANTALIJA TURSKA 2020

Program Putovanja

Avionom

Broj noćenja: 4-18

Paket aranžman od 17.05.2020.

Polasci: sreda, četvrtak, subota i nedelja

 

1. dan: Beograd – Antalija Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pre leta. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.

2.– 18. dan: Antalija, Alanja, Belek, Side, Kemer

Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.

5.-19. dan: Antalija – Beograd

Doručak ili lanč paket (u slučaju ranijeg leta).Transfer do aerodroma. Kraj programa.

Cena po programu je prikazana kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba....)  

a) JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd-Antalija-Beograd
• Avio takse trenutno 38€ (23€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 15€ taksa aerodroma u Antaliji). YQ taksa (aviokompanijska doplata za gorivo) je promenljiva i doplaćuje se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta).  Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
• Troškovi organizovanja putovanja 25€ po osobi (plaćaju odrasli i deca starija od 2 godine)
• Transfer aerodrom Antalija-hotel-aerodrom Antalija
• 4-18 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu
• Usluge predstavnika u Turskoj

b) JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

• Putno zdravstveno osiguranje
• Fakultativne izlete
• Individualne troškove
• Deca do 2 godine plaćaju 30€, nemaju mesto u avionu, ni sopstveni ležaj u hotelu
• Boravišne takse koje hoteli u Turskoj naplaćuju od 2020. godine gostima na recepciji u iznosu 1% od aranžmana
• Ostale nepomenute usluge 

NAČIN PLAĆANJA:

·      Avansno u gotovini, platnim karticama, čekovima ili preko računa. 50% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pred put.

·      Čekovıma građana sa mogućnošću odloženog plaćanja na 6 meseci, bez uvećanja cene aranžmana u našim poslovnicama. Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak čekovima u jednakim mesečnim ratama svakog 10, 20 i 30-og u mesecu.

·      Platnım kartıcama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

·   Plaćanje na rate bez kamate kreditnim karticama Banke Intesa (do 6 rata). Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak na rate. 

NAPOMENA: pre uplate cekovima i prijema istih, subagenti obavezno da kontaktiraju organizatora radi uslova i načina plaćanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan  je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Za rezervaciju je neophodna uplata avansa od najmanje 50% prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). Preostali iznos se plaća najkasnije 15 dana pre početka putovanja.

Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A Travel d.o.o. Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.

VAŽNE NAPOMENE:

Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.

Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje manjih dimenzija od standardnog ležaja.

Oznaka kategorije hotela u programu zvanično je utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj brošuri hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj turskoj kategorizaciji.

Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, restorana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.

Sve sobe u svim hotelima u Turskoj u ponudi 1 A Travela su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.

Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima 1 A Travel može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Treba imati u vidu i činjenicu da su za hotele u Turskoj birana takva arhitektonska rešenja i oblici (lučni ili trouglasti) da što više soba bude okrenuto ka moru. Samim tim, sobe za koje je naglašeno da imaju pogled na more, u većini slučajeva imaju bočan pogled na more, ne direktan. Sobe sa francuskim ležajem postoje u određenom broju većine hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo "Run of house", odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.

Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.

U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.

U slučaju večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio kompanije, obrok u avionu zamenjuje obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel nakon završene večere, prvi obrok je u avionu i većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknađuje obrok poslednjeg dana. Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela, pa samim tim nije određena usluga kojom počinju i završavaju boravak, jer se uključuju u All Inclusive koncept hotela.

Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).

Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.

Vreme trajanja transfera od aerodroma Antalija do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.

Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.

Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika lično, ili putem oglasne table, najčešće jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili sa agencijskim predstavnikom. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Turske. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana naveden u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika. Na čarter letovima ne postoje klase sedišta kao na redovnim linijama. Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu.

Avio karte dobijaju se na aerodromu dva sata pre leta ili u agenciji po isplati aranžmana zajedno sa vaučerima. Po preuzimanju karata potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme, odnosno 2 sata pre leta.

Putnici mogu nositi do 23 kg prtljaga koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.

Osoblje avio-kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.

Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera.

Predstavnici i autobusi za transfer 1 A Travela čekaju putnike na aerodromu u Turskoj i imaju oznake agencije radi lakšeg prepoznavanja. Propisi vodičima ne dozvoljavaju okupljanje grupe u aerodromskoj zgradi, tako da se putnici sačekuju neposredno po izlasku iz zgrade. Zbog velikog broja hotela i putnika, ponekad nije moguće da vodič sve putnike isprati do recepcije. Vodič obilazi sve hotele u roku od 48 časova po dolasku. Na oglasnoj tabli, putem info pisma, ili na drugi način vodič će ostaviti svoj broj telefona i informisati putnike o vremenima info-sastanaka i izleta. U slučaju bilo kakvog problema mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info-sastanku ili telefonom prvih dana boravka, da bi se na to moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.

Minimalan broj za realizaciju putovanja je 100 putnika. Za polaske u kojima je prijavljen manji broj putnika od minimalno predviđenog, organizator putovanja ima pravo prebacivanja putnika na direktan let ili preko drugih aerodroma.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužna da putnika obavesti minimum 5 dana pre polaska.

Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.

1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

1 A Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.

Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs, kao i u katalogu agencije 1 A Travel, koji je sastavni deo ovog programa.

 

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije 1 A Travel d.o.o. usaglašene sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa.

Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.

Program putovanja br. 04 važi od 09.04.2020.

Katalog sa opisima hotela i cenovnik su sastavni deo ovog programa

Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora 1 A TRAVEL d.o.o., licenca broj OTP 78 /2020 kategorija A40

HAYDARPASHA PALACE
DEŽURSTVO 
Turistička agencija “1 A Travel” radi po principu dežurstva od kuće radnim danima od 10 - 14h.