Program Putovanja

(Hurgada, Luksor, Esna, Edfu, KomOmbo, Asuan, File)

AVIONOM  7 NOĆENJA / 8 DANA – 3 noći u Hurgadi  + 4 noći na brodu (polasci nedeljom sa avio kompanijom Air Srbija)
PROGRAM PUTOVANJA

 1. dan: Beograd – Hurgada. Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pred predviđeno poletanje aviona (čarter linijom Air Serbia). Obrok u avionu. Predviđeno sletanje u Hurgadu po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Večera. Noćenje.

2. dan: Hurgada – Luksor. Doručak ili lanč paket. Napuštanje hotela i polazak na transfer do Luksora. Posle vožnje od oko 4h (oko 300km) dolazak u grad Luksor i razgledanje istočne obale: obilazak hramova Karnak i Luksor. Smeštaj na brod. Slobodno vreme na brodu ili individualni obilazak Luksora. Noćenje.

3. dan: Luxor. Doručak. Obilazak Doline Kraljeva, razgledanje hrama Hatšepsut, poseta kolosima Memnona. Povratak na brod i isplovljavanje ka Esni. Dolazak u Edfu. Noćenje.

4. dan: Edfu – Kom Ombo. Doručak. Obilazak Edfua, hrama posvećenog bogu Horusu. Povratak na brod. Dolazak u Kom Ombo i obilazak hrama Kom Ombo koji je posvećen bogovima Sobek i Haroeris (stariji Horus). Ručak i večera na brodu. Noćenje.

5. dan: Asuan. Doručak. Obilazak hrama File. Ručak na brodu. Vožnja felukama oko ostrva Elefantin, Botaničke Bašte i Mauzoleja Agha Khan-a. Noćenje.

6. dan: Asuan – Hurgada. Doručak. Odjavljivanje sa broda i transfer do Hurgade (oko 7 sati – 500km). Smeštaj u Hurgadi. Noćenje.

7. dan: Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan: Hurgada – Beograd – Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma. Let za Beograd po lokalnom vremenu. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd predviđeno vreme. Kraj programa


AVIONOM  10 NOĆENJA / 11 DANA – 6 noćenja u Hurgadi + 4 noći na brodu (polasci četvrtkom sa avio kompanijom Air Srbija)

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. dan: Beograd – Hurgada. Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pred predviđeno poletanje aviona (čarter linijom Air Serbia). Obrok u avionu. Predviđeno sletanje u Hurgadu po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Večera. Noćenje.

2-4. dan: Hurgada. Odmor u hotelu.

5. dan: Hurgada – Luksor. Doručak ili lanč paket. Napuštanje hotela i polazak na transfer do Luksora. Posle vožnje od oko 4h (oko 300km) dolazak u grad Luksor i razgledanje istočne obale: obilazak hramova Karnak i Luksor. Smeštaj na brod. Slobodno vreme na brodu ili individualni obilazak Luksora. Noćenje.

6. dan: Luxor. Doručak. Obilazak Doline Kraljeva, razgledanje hrama Hatšepsut, poseta kolosima Memnona. Povratak na brod i isplovljavanje ka Esni. Dolazak u Edfu. Noćenje.

7. dan: Edfu – Kom Ombo. Doručak. Obilazak Edfua, hrama posvećenog bogu Horusu. Povratak na brod. Dolazak u Kom Ombo i obilazak hrama Kom Ombo koji je posvećen bogovima Sobek i Haroeris (stariji Horus). Ručak i večera na brodu. Noćenje.

8. dan: Asuan. Doručak. Obilazak hrama File. Ručak na brodu. Vožnja felukama oko ostrva Elefantin, Botaničke Bašte i Mauzoleja Agha Khan-a. Noćenje.

9. dan: Asuan – Hurgada. Doručak. Odjavljivanje sa broda i transfer do Hurgade (oko 7 sati – 500km). Smeštaj u Hurgadi. Noćenje.


AVIONOM  10 NOĆENJA / 12 DANA – 6 noćenja u Hurgadi + 4 noći na brodu (polasci subotom sa avio kompanijom Air Cairo do 26.03.2022.)

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: Beograd – Hurgada. Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pred predviđeno poletanje aviona (redovnom linijom Air Cairo). Obrok u avionu. Predviđeno sletanje u Hurgadu po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Večera. Noćenje.

2. dan: Hurgada. Odmor u hotelu.

3. dan: Hurgada – Luksor. Doručak ili lanč paket. Napuštanje hotela i polazak na transfer do Luksora. Posle vožnje od oko 4h (oko 300km) dolazak u grad Luksor i razgledanje istočne obale: obilazak hramova Karnak i Luksor. Smeštaj na brod. Slobodno vreme na brodu ili individualni obilazak Luksora. Noćenje.

4. dan: Luxor. Doručak. Obilazak Doline Kraljeva, razgledanje hrama Hatšepsut, poseta kolosima Memnona. Povratak na brod i isplovljavanje ka Esni. Dolazak u Edfu. Noćenje.

5. dan: Edfu – Kom Ombo. Doručak. Obilazak Edfua, hrama posvećenog bogu Horusu. Povratak na brod. Dolazak u Kom Ombo i obilazak hrama Kom Ombo koji je posvećen bogovima Sobek i Haroeris (stariji Horus). Ručak i večera na brodu. Noćenje.

6. dan: Asuan. Doručak. Obilazak hrama File. Ručak na brodu. Vožnja felukama oko ostrva Elefantin, Botaničke Bašte i Mauzoleja Agha Khan-a. Noćenje.

7. dan: Asuan – Hurgada. Doručak. Odjavljivanje sa broda i transfer do Hurgade (oko 7 sati – 500km). Smeštaj u Hurgadi. Noćenje.

8-10. dan: Hurgada. Odmor u hotelu.

11. dan: Hurgada. Doručak. Odjava iz hotela u jutarnjim časovima. U večernjim časovima transfer do aerodroma.

12. dan: Hurgada – Beograd. Let za Beograd po lokalnom vremenu. Obrok u avionu. Sletanje u Beograd predviđeno vreme. Kraj programa.

 VAŽNA NAPOMENA: Broj noćenja predviđen programom putovanja je garantovan, ali redosled boravka/noćenja u Hurgadi i na brodu je promenljiv i zavisi od informacije (koju dobijamo od partnera 48h pre isplovljavanja) kada i da li određeni brod isplovljava. Polazak za Luksor je ponedeljkom a povratak iz Asuana za Hurgadu petkom, pa se ostatak boravka/noćenja pre i posle broda provodi u Hurgadi u izabranom hotelu.

 

Cena po programu je prikazana kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba….).

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 

·      Avio prevoz (redovnom linijom avio kompanijom Air Cairo ili čarter linijom Air Serbia) na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd

·      Transfer aerodrom Hurghada – izabrani hotel u Hurgadi – Luksor (ukrcavanje na brod) – Asuan (iskrcavanje sa broda) – izabrani hotel u Hurgadi – aerodrom Hurgada

·      Avio takse trenutno oko:

·      76€ (ukupno 22.4 € taksa aerodroma Nikola Tesla, 29.6€ taksa aerodroma u Hurgadi, YQ taksa trenutno 24€ – YQ taksa je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta) – Air Cairo

·      53€ (ukupno 23€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 30€ taksa aerodroma u Hurgadi, YQ taksa trenutno 0€ – YQ taksa je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta) – Air Serbia

Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine

·      noćenja na bazi izabrane usluge u izabranom hotelu, prema rezervisanom i uplaćenom aranžmanu u Hurgadi, 4 noćenja na bazi punog pansiona (doručak, ručak i večera na bazi samoposluživanja, izbor više jela) na brodu sa 5* (Nile Cruise Blue Shadow ili sličan (za rezervaciju smeštaja „standard“), Nile Cruise Sonesta ili sličan (za rezervaciju smeštaja „deluxe“))

·      Razgledanja predviđena programom putovanja

·      Usluge predstavnika u Egiptu 

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 

·        Sertifikat o putpunoj vakcinaciji protiv Covid-19 sa validnim QR kodom. Ukoliko putnik ne poseduje sertifikat o vakcinaciji potrebno je da priloži negativan PCR test ne stariji od 72 sata od vremena uzorkovanja ili negativan Rapid Antigen Test sa validnim QR kodom ne stariji od 24 sata od uzorkovanja. Deci do 12 godina nije potreban PCR ni Rapid Antigen Test. PCR test  je moguće uraditi i po sletanju na aerodrom u Hurgadi po ceni od 30$. PCR test ili Rapid Antigen Test je moguće uraditi i na aerodromu Nikola Tesla, sve informacije su na linku https://beg.aero/lat/prakticni_vodic/testiraj_se_i_leti

U slučaju pozitivnog rezultata testa moguća je refundacija samo dela aerodromskih taksi (uslov avio kompanije) i jednog dela hotelskog smeštaja (iznos dostavlja ino partner).

Ove odluke su promenljive i u bilo kom momentu mogu biti suspendovane ili izmenjene.

Po povratku avionom za Beograd dozvoljen je ulazak samo ako putnici poseduju negativan PCR test ne stariji od 48 časova, dokaz o potpunoj vakcinaciji ili potvrdu o preležanoj bolesti Covid-19 koju je izdao zavod za javno zdravlje (s tim da od prvog testiranja ne može proći manje od 14 dana niti više od šest meseci). Oni koji to ne poseduju određuje se mera karantina u kućnoj izolaciji u trajanju od 10 dana ili mogu se testirati na lični zahtev u Srbiji, te u slučaju negativnog testa mera izolacije prestaje da važi. Negativan PCR test kao uslov za ulazak u Republiku Srbiju ne primenjuje se na maloletna lica starosti do 12 godina, ako roditelj, staratelj ili drugo lice koje je u pratnji deteta poseduje negativan PCR test, ukoliko je potreban. 

PCR test pre povrataka u Srbiju, moguće je uraditi u privatnoj laboratoriji u Hurgadi i cena sa povratnim transferom od/do hotela je oko 35€.

Svi putnici koji nisu državljani Republike Srbije su u obavezi da prilikom ulaska u Republiku Srbiju prilože negativan PCR test.

PCR test u Republici Srbiji je moguće zakazati i preko sajta ezakazivanjepcr.euprava.gov.rs. Testiranje može da se zakaže za najviše pet članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u istom terminu. Testiranje može da se zakaže za državljane Republike Srbije, strane državljane sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji i za strane državljane bez boravka (turiste). PCR testiranje na lični zahtev se plaća. Cena testiranja za građane Republike Srbije i strana lica sa prijavljenim boravkom u Republici Srbiji iznosi 6.000,00 rsd.

·      Putno zdravstveno osiguranje ((OBAVEZA – zahteva avio kompanija) potrebno je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19). Troškovi pregleda i lečenja u inostranstvu su izuzetno visoki.

·      Egipatsku vizu: za državljane Srbije (putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih a neiskorišćenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće se odustankom na dan putovanja po opštim uslovima putovanja) se kupuje prilikom ulaska u Egipat (trenutno oko 25$) ili se može dobiti individualno u ambasadi Egipta u Beogradu, ulica Andre Nikolića 12. tel.  011/2650-585 uz potvrdu o putovanju, voucher i dve fotografije (dimenzija 4×6 cm na beloj pozadinu, košta 10$ (plaća se isključivo u USD), procedura traje dve nedelje, pasoš mora da važi minimum 6 meseci od datuma izlaska iz Egipta. Dokumentaciju primaju od 09.00h do 11.00h.

·      Fakultativne izlete i individualne troškove

·      Deca do 2 godine plaćaju 50€ (za aranžmane na čarter letovima sa avio kompanijom Air Serbia) ili 80€ (za aranžmane na redovnim letovima avio kompanijom Air Cairo), nemaju mesto u avionu, ni sopstveni ležaj u hotelu

·      Ostale nepomenute usluge

·      Obavezni bakšiš/napojnice na brodu 25€

·      Individualne troškove i ostale nepomenute usluge. 

VAŽNE NAPOMENE:

 

·      Krstarenje se izvodi brodovima koji po kategorizaciji imaju 5* standard.  Sve kabine (dvokrevetne i dvokrevetne sa malim pomoćnim ležajem) na brodu poseduju TWC, centralnu klimu, TV, telefon. Brod poseduje: restoran, snack bar, looby bar, prodavnicu suvenira… Na krovu broda se nalazi otvoreni mali bazen, restoran, cafe bar… Usluga na bazi punog pansiona (doručak, ručak, večera – švedski sto). Piće i sve nepomenuto se naknadno doplaćuje. Kupuje se isključivo flaširana voda a cena pića je viša u odnosu na ostale cene u Egiptu). Kabine su jako male, nalaze se na 1, 2 i poslednjem spratu ispod palube a određeni broj i ispod nivoa vode. Kabine nemaju terase.

·      Zbog promene datuma isplovljavanja broda i manjeg broja putnika na brodu moguća je izmena redosleda programa. Ukoliko ne postoji dovoljan broj putnika za određene fakultativne izlete moguće je njihovo neizvođenje. Izlete organizuje ino partner.

·      U slučaju manjeg broja od 10 putnika za ovaj aranžman umesto prevodioca na našem jeziku sa grupom će biti predstavnik partnerske agencije u Egiptu i licencirani vodič na engleskom jeziku. Ime broda sa 5* na kome će biti smeštena grupa biće objavljeno po dolasku u Luksor. Transferi u slučaju manjeg broja putnika se organizuju klimatizovanim turističkim automobilima ili mini busevima.

·      Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.

·      Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.

·      Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj brošuri hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj egipatskoj kategorizaciji.

Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, restorana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.

·      Sve sobe u svim hotelima u Egiptu u ponudi  1 A Travel-a su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim  hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno. 

·      Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima 1 A Travel može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Treba imati u vidu i činjenicu da su za hotele u Egiptu birana takva arhitektonska rešenja i oblici (lučni ili trouglasti) da što više soba bude okrenuto ka moru. Samim tim, sobe za koje je naglašeno da imaju pogled na more, u većini slučajeva imaju bočan pogled na more, ne direktan. Sobe sa francuskim ležajem postoje u određenom broju hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo „Run of house“, odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju. 

·      Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 15h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 10h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.

U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.  

·      U slučaju večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio kompanije, obrok u avionu zamenjuje obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel nakon završene večere, prvi obrok je u avionu i većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknađuje obrok poslednjeg dana. Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz sobe. 

·      Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).

·      Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.

·      Vreme trajanja transfera od aerodroma Hurgada do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji. 

·      Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.