BAROS MALDIVES

Lokacija

Baros Maldives je malo ostrvo blizu grada Male. Nalazi se na 25 minuta vožnje gliserom od međunarodnog aerodroma na Maldivima.

Opšti podaci

Na malom privatnom ostrvu usred Indijskog okeana nalazi se Baros, Raj sa pogledom na blistavu plavu lagunu, jedno od najboljih odmarališta na Maldivima. Elegantne, osamljene vile sa slamnatim krovovima od palmi su ili iznad vode ili gledaju na plažu, dok PADI ronilački centar, spa centar sa mirnom vodenom baštom, nekoliko restorana sa pogledom na more i blagi morski povetarac osiguravaju nezaboravan odmor. 

Plaža

Peščana plaža sa belim peskom.

Smeštaj

Sve vile imaju: kada i odvojeni tuš, torba za plažu i japanke, ležaljke na plaži, besplatan Wi-Fi, luksuzni bade mantili i papuče, kuvalo za vodu, besplatni čaj i kafa, espreso mašina, televizor sa ravnim ekranom, IPTV, prostrana garderoba, fen, IDD telefon, mini bar, sef, pegla i daska za peglanje, klima uređaj i plafonski ventilator, ogledalo za šminkanje/brijanje, kupatilo na otvorenom, spoljni kišni tuš u vilama na plaži, izbor jastuka, vaga za merenje, frižider za vino, prostirke za jogu
Water pool villa – 126 m2, Privatni bazen (6,6m k 3,6m),  24-satni domaćin vile, prostrana drvena paluba, direktan pristup laguni, biblioteka, 1 francuski krevet, maksimum 3 osobe
Water villa – 92 m2, 24-satni domaćin vile, prostrana drvena paluba, direktan pristup laguni, 1 francuski krevet, maksimum 3 osobe
Deluxe villa – 89 m2, prostrana terasa u senci, 24-satni domaćin vile, direktan pristup laguni, cvetni vrt sa zidovima od peščara, biblioteka, 1 francuski krevet, maksimum 3 osobe
Baros Pool Villa – 134 m2, privatna bašta na plaži, privatni infinity bazen, 24-satni domaćin vile, direktan pristup plaži, trpezarijski sto i stolice od tikovine, veranda prostor za sedenje, biblioteka, 1 francuski krevet, maksimum 3 osobe
Baros Villas – 103 m2, drvena paluba blizu lagune, 24-satni domaćin vile, prostrana veranda u senci, dnevni krevet i prostor za sedenje, direktan pristup plaži, kupatilo na otvorenom, spoljašnji tuš, cvetni vrt sa zidovima od peščara, iblioteka, 1 francuski krevet, maksimum 3 osobe
Baros Suites – 200 m2, poseduju privatni infinity bazen, topli i hladni đakuzi, luksuzni tuš i kada, direktan pristup plaži, biblioteka, postavljanje stola na otvorenom, perionica, drvena paluba sa prostorom za odmaranje i trpezariju, slamnati gazibo sa sofom na ljuljanje i pogledom na horizont, ekskluzivni salon sa 55” televizijskim ekranom sa filmovima i pristupom internetu, spavaća soba sa bračnim krevetom, dnevnim kaučem i kutkom za knjige, delimično otvoreno kupatilo sa tropskom baštom, maksimum 3 osobe
Baros Residence – 270 m2, poseduju privatni infinity bazen, ograđena tropska bašta, krevet sa baldahinom na palubi, bračni krevet sa baldahinom, luksuzni tuš i kada, direktan pristup plaži, biblioteka, DVD/CD biblioteka (Posebne pogodnosti – dnevni romantični doručak u vili, dnevni tanjir sa tropskim voćem, dnevni kanapei za zalazak sunca na vašoj palubi, usluge pranja veša isključujući hemijsko čišćenje, besplatan transfere privatnim luksuznim brodom do aerodroma,

flaša šampanjca dobrodošlice i korpa voća, poklon kutija dobrodošlice, batler koji je zadužen za boravak (na poziv 24/7), jedno veče kokteli za zalazak sunca u svetioniku za dvoje, jedan doručak na palubi klavira za dvoje (primenjivo za minimalni boravak od 5 noći), romantični doručak u vili po dogovoru, dnevni kanapei za zalazak sunca na palubi vile

najbolji sto za večeru u svim restoranima).

Hrana i piće

Poseduje 3 restorana: Lime Restaurant – indijska i međunarodna kuhinja, Cayenne Grill – indijska, japanska, singapurska, azijska, loklana, pica, morski plodovi, suši, roštilj, stejkhaus i The Lighthouse Restaurant – mediteranska, međunardona, evropska. Može se organizovati i privatna večera u vili, na izolovanom peščanom sprudu ili terasi iznad lagune. Bar Sailors nudi pića pod palmama tokom celog dana, a tu je i salon za večernje koktele i cigare, iz kojeg se pruža pogled na more.                            
 
Usluga je na bazi:

Noćenja sa doručkom (sa mogućnošću doručka na bazi švedskog stola ili a la carte doručka). Bife počinje u 7 ujutro i ostaje na raspolaganju do 10 sati.
Polu pansion (ovaj plan obroka daje gostima pravo na doručak i večeru u restoranu Lime, ​​kao i na popust od 30% na večeru (samo hrana) ako umesto toga odlučite da večerate u Caienne Grill-u ili restoranu Lighthouse. Mogućnost večere u restoranu Lime sastoji se od obroka od tri jela iz menija Lime a la carte večere).
Polu pansion Dine Around (plan obroka sa polupansionom Dine Around omogućava širi izbor doživljaja u restoranu. Prema ovom planu, možete uživati u večeri svake večeri u restoranu Lime ili Caienne Grill-u. Gosti koji ostanu četiri ili više noći mogu uživati u dodatnoj pogodnosti večere u restoranu The Lighthouse (jedna večera po osobi za četiri noćenja). Takođe imate pravo na besplatnu flašu vina (po izboru somelijera) tokom večere. Nedeljni tematski noćni bifei ili set večere u Palm Gardenu, ili na bilo kom drugom mestu koje organizuje odmaralište, takođe su uključeni.)
Room service dostupan tokom celog dana.

Hotel ima pravo da promeni detalje usluge u zavisnosti od sezone (vreme, sadržaj…).

Sport i zabava

Večernja animacija, živa muzika, stoni tenis, bilijar, igraonica

Plaća se: čas kuvanja, tematske večere, sadržaji za sportove na vodi, ronjenje, vožnja kanua i pedaline, jedrenje, pecanje

Spa & wellness

Besplatni časovi joge na Lighthouse Deck-u.
Serenity SPA:
Postoje četiri privatna spa apartmana za tretmane za parove.
Po dve svlačionice, toalet i parno kupatilo u svakom privatnom apartmanu.
Prostor za opuštanje ispred svakog privatnog apartmana – kišni tuš, kada u tropskoj bašti
Komplet za manikir i pedikir
Klimatizovani paviljon za jogu
Thai sala

Napomena

Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.

MALDIVI 2023

Program Putovanja

MALDIVI INDIVIDUALNO

Individualno putovanje - 7 noćenja

Maldivi su arhipelag u Indijskom okeanu koji se sastoji od preko 1.000 ostrva. Nalaze se južno od Indije i Šri Lanke, i jedna su od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Ostrva Maldiva su poznata po svojim prelepim plažama sa belim peskom i kristalno čistim tirkiznim morem. Ovo nebesko okruženje je savršeno za opuštanje, sunčanje i uživanje u morskim aktivnostima kao što su ronjenje, snorkling, jedrenje, ribolov i druge.

Tropski raj na Indijskom okeanu

Pored prirodnih lepota, Maldivi su poznati i po luksuznim odmaralištima, vilama na vodi i ekskluzivnim spa centrima. U ovom raju na zemlji posetioci mogu da se osećaju kao da su u potpuno drugom svetu, okruženi lepotom i udobnošću. Maldivi su takođe poznati po svojoj bogatoj kulturi i tradiciji. Ljudi sa Maldiva, poznati kao Maldivci, često nose tradicionalnu odeću i prave umetnička dela od kokosovih ljuski i drugih lokalnih materijala.

Klima

Klima na Maldivima je tropska i monsunska, sa kišnim periodom i sa više od 300 sunčanih dana godišnje. Dnevne temperature se tokom cele godine kreću od 25-32 stepena Celzijusovih dok vlažnost vazduha ide i do 80%. Period od maja do novembra je sa višim stepenom vlažnosti vazduha i većom mogućnošću za padavinama dok je period od novembra do maja vezan za suvo i toplo vreme.

Individualno putovanje – na zahtev putnika

Datumi putovanja i broj noćenja samo su prikazani kao kalkulaltivni primer.

Putnici se obraćaju zaposlenima u agenciji oko izbora datuma, broja noćenja, hotela i transfera na osnovu čega im se priprema ponuda. Slušamo vaše žalje, a dostupne su vam sve destinacije sveta, na vama je da zamislite, a naš tim je tu da to realizuje za vas.

Polasci od 21.10.2023-18.05.2024

Primer programa putovanja 9 dana – 7 noćenja

1. DAN

BEOGRAD – DUBAI

Let avionom kompanije Beograd - Dubai. Primer: FlyDubai FZ-1746 poletanje oko 14h. Sletanje Dubai oko 21h.

 

2.- 7. DAN

DUBAI - MALDIVI

Let avionom Dubai – Male. Primer: FlyDubai FZ-1207 poletanje oko 02h. a sletanje na Male oko 07:45h. Transfer avionom ili gliserom do izabranog hotela. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Vreme predviđeno za odmor i individualne aktivnosti. Noćenja.

 

8. DAN

MALDIVI – DUBAI

Napuštanje sobe prema hotelskim pravilima. Transfer avionom ili gliserom od izabranog hotela do aerodroma. Let za Dubai. Primer: FlyDubai FZ-1750 poletanje oko 23:40h.

 

9. DAN

DUBAI – BEOGRAD

Sletanje Dubai oko 03h. Let za Beograd. Primer: FlyDubai FZ-1745 poletanje oko 09h. Sletanje u Beograd oko 13h.

VAŽNE NAPOMENE:

 • Putovanje je osmišljeno za individualne putnike, bez pratnje vodiča. Potvrda rezervacije smeštaja čeka se najviše 48 sati od momenta rezervisanja tj. uplate.
 • Neophodno je pri rezervaciji uplatiti 100% za avio karte i ostale usluge.
 • Moguće je korigovati datume, termine polazaka i broj dana uz korekciju cene (cena zavisi od raspoloživosti u hotelu/avio prevozu).
 • Konačna cena zavisi od trenutne raspoloživosti u hotelu/avio prevozu i podložna je promenama shodno cenama koje su važeće u momentu rezervacije. Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu ili promene u tarifama prevoznika u zakonski predviđenim slučajevima.
 • Iskazana cena je data na osnovu trenutne cene smeštaja, prevoza na redovnim linijama i transfera. Cena karte zavisi od raspoložive klase na letu određenog datuma.
 • Transferi od aerodroma Male (Maldivi) do izabranog hotela obavljaju gliserom, hidroavionom ili lokalnim letovima. Neka ostrva nude različite vrste transfera. Bliže informacije možete videti u opisu hotela ili kod zaposlenih u agenciji. Organizacija svih transfera se usklađuje svakodnevno prema novim dolascima putnika. Iz tog razloga raspored transfera je konačan tek 24h pre dolaska, a agencija na to ne može uticati. Dolazak na aerodrom moguć tek 3 sata pre odlaznog leta sa Maldiva.
 • Transfer brzim brodom: mnogi hoteli nude transfer 24h, gde može postojati doplata za noćni transfer. Kod noćnog dolaska, transfer se može koristiti samo ukoliko je ta noć u hotelu prethodno rezervisana. Ukoliko nije, preporučujemo rezervaciju noćenja u jednom od hotela na aerodromu ili ostrvu Male.
 • Transfer hidroavionom: prilikom dolaska/odlaska na/sa aerodroma između 15h i 9h ili prilikom loših vremenskih prilika, transferi se ne mogu realizovati. U tom slučaju može doći do propuštanja prvog/poslednjeg noćenja u hotelu. Da biste izbegli duga čekanja na aerodromu, pogotovo kod noćnih letova, preporučujemo rezervaciju dnevnog boravka ili noćenja u jednom od hotela na aerodromu ili ostrvu Male. Obratite pažnju da mnogi hoteli imaju uračunat transfer lokalnim letom, dok je transfer hidroavionom moguć uz doplatu. Takođe u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, transfer se ne može realizovati. Obratite nam se u tom slučaju oko organizacije. Imajte u vidu da nakon sletanja može doći do čekanja na transfer dva do tri sata. Takođe kod transfera avionom, može postojati i međusletanje. Težina prtljaga je ograničena na 20kg. Ručni prtljag podleže uobičajenoj regulativi. Dodatni prtljag se obračunava 4/10 USD po kilogramu. Ovo važi i za ronilačku opremu. Dodatni prtljag vanredno može biti dostavljen naknadnim letom ili brodom. Deca mlađa od 2 godine nemaju svoje mesto niti pravo na uračunat prtljag.
 • Transfer lokalnim letom: lokalni letovi saobraćaju 24 sata i garantuju najveću fleksibilnost. Stoga mnogi hoteli nude ovaj tip transfera. Obavezno obratiti pažnju na opis transfera, prilikom rezervisanja. Od lokalnog aerodroma do hotela najčešće se odvija transfer brzim brodom ili čamcem. Nakon sletanja na Male, može doći do čekanja na transfer dva do tri sata. Uračunato je 20kg prtljaga + ručni prtljag. Prekomerni prtljag se obračunava 2 USD po kilogramu (podložno promenama). Deca mlađa od 2 godine nemaju svoje mesto niti pravo na uračunat prtljag.
 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da određeni transfer bude pomeren ili otkazan pa tako dođe do propuštanja letova ili dodatnih troškova noćenja za klijente.

JEDINSTVENA CENA INDIVIDUALNOG PUTOVANJA OBUHVATA:

 • Avio prevoz redovnim linijama na relaciji Beograd – Dubai – Male (Maldivi) – Dubai – Beograd (Kalkulativna uračunata cena povrtane karte sa svim taksama je 1.000€). Cena individualnog putovanja se uvećava za određeni iznos ukoliko je karta skuplja u momentu rezervacije.
 • Transfer aerodrome – hotel - aerodrom
 • 7 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu
 • Troškove organizacije putovanja

JEDINSTVENA CENA INDIVIDUALNOG PUTOVANJA NE OBUHVATA:

 • Putno zdravstveno osiguranje.
 • Individualne troškove.
 • Usluge predstavnika na destinaciji
 • Dodatno se plaćaju večere za vreme novogodišnjih i božićnih praznika.
 • Boravišna i ekološka taksa.
 • Ostale nepomenute usluge.

NAPOMENA: Sve takse uključujući i YQ taksu za doplatu goriva su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije ili na račun u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na putovanje. Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo i određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i sklapanja ugovora sa avio kompanijama. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva koja je važeća u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate.
 • Za rezervaciju je prilikom prijave neophodna uplata od 100% za avio karte i ostale usluge (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća).
 • Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A Travel d.o.o. Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.

NAČIN PLAĆANJA:

 • AVANSNO u gotovini, platnim karticama ili preko računa, 100% za avio karte i ostale usluge prilikom rezervacije.
 • PLATNIM KARTICAMA (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express).

VAŽNE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja ne može da utiče na raspored sedišta dodeljen putnicima od strane avio kompanije i shodno tome posebni zahtevi za određenim sedištima nisu mogući.
 • U okviru cene aranžmana je uračunata YQ taksa koja predstavlja nadoknadu za gorivo, u iznosu definisanim ugovorom sa avio kompanijom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cena goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja.
 • Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.
 • Cene aranžmana su za tržište Republike Srbije (putnike sa državljanstvom Republike Srbije) i užeg regiona, za putnike ostalih regiona i EU hotelijeri mogu primeniti druge cene u zavisnosti od tržišta s kog putnici dolaze.
 • Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje i manjih dimenzija od standardnog ležaja.
 • Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj ponudi hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj kategorizaciji.
 • Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, resotrana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.
 • Sve sobe u svim hotelima na Maldivima u ponudi 1 A Travela su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.
 • Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima 1 A Travel može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Sobe za koje je naglašeno da imaju pogled na more, u većini slučajeva imaju bočni pogled na more, ne direktan. Sobe sa bračnim ležajem postoje u većini hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo „Run of house“, odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.
 • Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 15h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 10h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.
 • U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim pravilima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto samoposluživanja, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.
 • Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela, pa samim tim nije određena usluga kojom počinju i završavaju boravak, jer se uključuju u All Inclusive koncept hotela.
 • Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).
 • Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.
 • Vreme trajanja transfera od aerodroma Male (Maldivi) do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.
 • Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.
 • Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika lično, putem oglasne table ili pisane poruke najčešće jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili sa agencijskim predstavnikom. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja.
 • Dokumentacija za putovanje dobija se u ageniji po isplati kompletnog aranžmana. Po dolasku na aerodrom, potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme, odnosno 2 sata pre leta.
 • Putnici mogu nositi do 20 kg prtljaga (ili u zavisnoti od pravila avio kompanije) koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.
 • Osoblje avio kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.
 • Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera
 • Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.
 • 1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.
 • Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs

MOLIMO PUTNIKE DA PAŽLJIVO PROČITAJU OPŠTE USLOVE PUTOVANJA AGENCIJE 1 A TRAVEL D.O.O. USAGLAŠENE SA YUTA STANDARDOM KOJI JE SASTAVNI DEO OVOG PROGRAMA.

PROGRAM PUTOVANJA BR. 2 VAŽI OD 05.06.2023

CENOVNIK KOJI SE PRETRAGOM NA WEB SAJTU ORGANIZATORA PUTOVANJA DOBIJA NAKON UNOŠENJA SVIH TRAŽENIH PARAMETARA JE SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, A DATUMI PUTOVANJA I BROJ NOĆENJA SAMO SU PRIKAZANI KAO KALKULATIVNI PRIMER.

Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora 1 A TRAVEL d.o.o.

Licenca br. OTP 102/2021 kategorija A

Napomena

Dobro je znati

Ako planirate turističko putovanje na Maldive, evo nekoliko ključnih stvari koje treba da znate:

Viza: Državljani većine zemalja mogu dobiti besplatnu vizu na dolasku koja važi 30 dana. Međutim, potrebno je da imate povratnu kartu i dokaz o smeštaju.

Valuta: Zvanična valuta je Maldivska rufija (MVR), ali američki dolari često se koriste, naročito u turističkim objektima.

Klima: Maldivi imaju tropsku klimu sa dve glavne sezone - suvom sezonom (od decembra do aprila) i kišnom sezonom (od maja do novembra). Najbolje vreme za posetu je tokom suve sezone.

Odeća: Preporučuje se nošenje lagane odeće. Međutim, kada niste na plaži ili u svom odmaralištu, važno je nositi pristojnu odeću. Kupaći kostimi i kratke haljine nisu prihvatljivi izvan odmarališta ili plaže.

Religija: Islam je državna religija na Maldivima. Posetioci se mole da poštuju lokalne običaje i tradicije.

Alkohol: Alkohol je zabranjen izvan odmarališta. Većina odmarališta na Maldivima ima licencu za prodaju alkohola, ali ne možete doneti alkohol sa sobom na Maldive.

Komunikacija: Zvanični jezik je Dhivehi, ali engleski se široko koristi, naročito u turističkim objektima.

Transport: Glavni način transporta između ostrva su brzi čamci, domaći letovi i hidroavioni.

Smeštaj: Maldivi nude različite opcije smeštaja, od luksuznih odmarališta do pristupačnih gostinjskih kuća na lokalnim ostrvima.

Zdravstvena bezbednost: Preporučuje se da pre puta proverite potrebne vakcine ili zdravstvene preporuke.

Aktivnosti: Maldivi su poznati po svojim prelepim koralnim grebenima, pa su ronjenje i snorkeling popularne aktivnosti. Takođe, možete uživati u vodenim sportovima, ribolovu, izletima na pustinjska ostrva i mnogim drugim aktivnostima.

Električna energija: Napon je 220-240V, a utičnice su uglavnom britanskog tipa.

Uvek je dobro proveriti najnovije informacije o putovanju pre nego što planirate posetu, posebno u vezi sa viznim režimom, zdravstvenim preporukama i bezbednosnim upozorenjima.

Transferi od međunarodnog aerodroma Velana (ranije poznatog kao Međunarodni aerodrom Malé) do hotela ili odmarališta na udaljenim ostrvima Maldiva obično se organizuju preko tri glavna načina transporta: brzi čamci, domaći letovi i hidroavioni. Evo kako svaki od ovih transfera funkcioniše:

Brzi čamci:
- Ovo je najčešći način transfera za odmarališta koja se nalaze bliže Maléu.
- Vreme putovanja obično varira između 20 minuta do sat vremena, u zavisnosti od lokacije odmarališta.
- Transferi brzim čamcem obično su dostupni tokom celog dana i noći.

Domaći letovi:
- Za odmarališta koja se nalaze dalje od Maléa, često je potrebno koristiti domaće letove koji vas vode do regionalnih aerodroma, a zatim transfer brzim čamcem do krajnje destinacije.
- Vreme leta varira, ali obično traje od 20 minuta do sat vremena.
- Nakon sletanja na regionalni aerodrom, gosti će se prevesti do svog odmarališta brzim čamcem, što može trajati dodatnih 10-40 minuta.
- Važno je napomenuti da domaći letovi obično ne lete noću, pa ako vaš međunarodni let stigne kasno uveče, možda ćete morati da prenoćite u Maléu ili na aerodromu.

Hidroavioni:
- Ovo je popularan način transfera za luksuzna odmarališta koja se nalaze na većoj udaljenosti od Maléa.
- Let hidroavionom pruža spektakularan pogled na atole i kristalno čiste lagune Maldiva.
- Vreme leta obično traje od 20 minuta do sat vremena.
- Važno je napomenuti da hidroavioni ne lete noću, pa ako vaš međunarodni let stigne posle zalaska sunca, moraćete da sačekate do sledećeg jutra ili da koristite alternativni način prevoza.

Napomene:
- Većina odmarališta na Maldivima organizuje transfer za svoje goste i obično je uključena u ukupnu cenu boravka ili se naplaćuje odvojeno.
- Po dolasku na aerodrom Velana, predstavnici odmarališta će vas sačekati na izlazu i uputiti vas ka odgovarajućem transferu.
- Preporučuje se da unapred obavestite odmaralište o vremenu dolaska i odlaska kako bi mogli da organizuju vaš transfer.

U svakom slučaju, pre putovanja preporučuje se da se konsultujete sa svojim odmaralištem ili turističkom agencijom kako biste se osigurali da je sve organizovano i da znate šta možete očekivati po dolasku na Maldive.

BAROS MALDIVES
array(7) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "4" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["taxonomy"]=> string(21) "onesystem_destination" ["field"]=> string(7) "term_id" ["terms"]=> string(7) "543,545" ["operator"]=> string(2) "IN" } } ["orderby"]=> array(2) { ["rand"]=> string(3) "ASC" ["minprice"]=> string(3) "ASC" } ["meta_query"]=> array(2) { ["varminprice"]=> array(3) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["value"]=> int(0) ["compare"]=> string(1) ">" } ["minprice"]=> array(2) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["type"]=> string(7) "numeric" } } }
1 EUR = 117.1484 RSD