HOTEL AFRICA JADE THALASSO

Lokacija

Hotel se nalazi u mestu Korba, oko 86km od aerodroma Enfidha-Hammamet, oko 140km od aerodroma u Monastiru. Od grada Nabeul udaljen je oko 15km, dok od Hamameta 25km. 

Opšti podaci

Hotel  Africa Jade Thalasso nalazi se na svojoj plaži sa belim peskom u mestu Korba, grad koji se nalazi na istočnoj obali Cap Bon-a. Poslednji put je delimično renoviran 2019. godine. Pored glavnog restorana, gosti mogu uživati u à la carte restoranima, kao i barovima (pool, lobby i beach bar), otvoreni i zatvoreni bazen.

Za najmlađe: mini klub, mini disko.

Plaža

Hotel ima svoju peščanu plažu. Suncobrani, ležaljke i dušeci su besplatni na plaži i oko bazena.

Smeštaj

Hotel ima 257 smeštajnih jedinica i sve imaju balkon ili terasu, SAT TV, sef, mini bar, klima uređaj, fen, kupatilo, Wi-Fi internet dostupan u celom hotelu( u nekim delovima hotela internet je slabijeg signala i protoka). 

Standar room 
sobe su veličine 32-35m², mogu imati jedan francuski ležaj ili dva odvojena ležaja, minimalna popunjenos (1+2 CHD) maksimalna popunjenost ( 2+1, 3 ADL)
Superior room sobe su veličine 32-35m², mogu imati jedan francuski ležaj ili dva odvojena ležaja, minimalna popunjenos (1+2 CHD) maksimalna popunjenost ( 2+1, 3 ADL)
Family room sobe su veličine 40m², jedna prostorija mogu imati dva francuska ležaja ili četiri odvojena ležaja. Namenjene za smeštaj  2+2, 3+1 i 4 ADL.
Promo Family room sobe istog kvaliteta kao i Family room namenjene su za porodice sa 2 dece do 11.99 godina veličine 40m², jedna prostorija mogu imati dva francuska ležaja ili četiri odvojena ležaja.  

Plaća se: mini bar.

Hrana i piće

Usluga u hotelu je All Inclusive – doručak, ručak, večera u glavnom restoranu (samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima). U koncept su uključena lokalna alkoholna i bezalkoholna pića i užine. 

Pored glavnog restorana, gostima su na raspolaganju  à la carte restorani ( otvoreni tokom određenog dela sezone), tri bara (lobby, pool i beach bar) i kafe.

Plaća se: uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, à la carte restorani, maorski kafe i ostalo van koncepta.

Hotel ima pravo da promeni detalje usluge u zavisnosti od sezone (vreme, sadržaj….).

Ostali sadržaji

Amfiteatar, konferencijska sala.

Za najmlađe

Mini klub, mini disko.

Spa & wellness

Plaća se: Spa centar, fitnes,  zatvoreni bazen, tursko kupatilo, sauna, masaže i ostalo van koncepta.

Napomena

Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.

NIS MONASTIR - TUNIS 2024

Program Putovanja

TUNIS 2024
(Polasci iz Beograda i Niša)
 
 
Hammamet - Razvoj turizma u Tunisu započeo je baš u Hammametu šezdesetih godina XX veka. Kao najstarija turistička destinacija u Tunisu, Hammamet je zadržao svoju tradiciju, stare zidine i objekte i danas predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa. U gradu živi oko 50.000 stanovnika a svake godine ga poseti veliki broj turista. Reč hamamet znači kupatilo, a ovaj naziv potiče i od činjenice da se u gradu nalazi veliki broj antičkih kupatila iz II veka p.n.e. Vrlo je popularan među turistima zbog lepih plaža, atrakcija, živopisnih predela, pijaca kao i velikog broja luksuznih hotela. Vrlo često su ga posećivale i poznate ličnosti poput Gustava Flobera i Oskara Vajlda. Plaže Hamameta karakterišu širina, fini pesak, čistoća i uređenost zbog čega ih turisti i najčešće posećuju. Ukoliko se opredelite za ovu destinaciju, predlažemo vam da nikako ne zaobiđete Medinu u Hammametu, koja je svoje zidine dobila u XV veku. Ona predstavlja pravi mali lavirint velikog broja ulica, u kojima se nalaze radnje sa suvenirima, odećom, začinima i drugim predmetima uglavnom ručne izrade tradicionalnog arapskog stila. Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land.
Yasmin Hammamet - Novo, izuzetno atraktivno letovalište na oko 10 km od starog grada Hamameta i oko 45 km od aerodroma. Zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu, Yasmine Hammamet je danas bez premca najluksuznija i najpotpunija turistička zona u Tunisu. Ime je dobio po cvetu jasmina koji simbolizuje život i sreću, dok je buketić jasmina u Tunisu znak dobrodošlice i gostoljubivosti. Yasmine Hammamet je moderan turistički grad koji nudi turistima kompletnu ponudu, smeštaj u udobnim i komfornim hotelima u neposrednoj blizini uređenih plaža i mora, upotpunjen atraktivnim i brojnim mogućnostima za zabavu, izlaske i kupovinu. Ovo mesto je puno prelepih hotela, marina sa radnjama i restoranima, a tu je i nezaobilazna Medina u kojoj su smešteni bazari, butici, restorani i poslastičarnice, zabavni park Carthage Land i nekoliko malih hotela. Sve to je učinilo da se Yasmine Hammamet poslednjih godina svrsta u vrh mediteranskog turizma i postane jedna od najpopularnijih i najtraženijih destinacija za odmor na Sredozemlju.
Monastir - Nekada mala ribarska luka, prethodnih decenija je pretvorena u simbol turističke industrije. Monastir je grad u istočnom Tunisu na obali Sredozemnog mora. Smešten je oko 160 km južno od glavnog grada, na vrhu malog poluostrva između zaliva Hammamet i Al-Munastir. Turistički kompleks je veoma dobro razvijen i prostire se skoro 10 km duž obale ka zapadu, do mesta Skanes. Monastir je i mesto rođenja prvog predsednika Republike Tunis, Habiba Bourguibe, i ceo grad je u znaku bivšeg predsednika. Monastir je stari grad koji su osnovali Feničani, ima lepu, delimično očuvanu medinu. Najvažniji deo medine je ribat, najstariji u Africi, građen krajem VIII veka kao odbrambena tvrđava na obali. Korišćen je za snimanje brojnih filmova. Zahvaljujući položaju i klimi postao je jedan od najlepših i najposećenijih letovališta u državi. Monastir se može ponositi i sa 2 golf terena, lukom za jahte, bazarom i mnogobrojnim mestima za zabavu. Ukrašen drvoredima palmi, svojom zlatno-peščanom obalom i velikim brojem hotela svih kategorija koji pružaju odličan odmor i rekreaciju, ovaj prelep gradić rado dočekuje turiste. 
Mahdia - Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla. Mahdia je uspela da sačuva šarm lokalnog, mirnog tunižanskog mesta. Odlična je polazna tačka za upoznavanje centralnih i južnih delova Tunisa. Turistička zona se pruža uz predivnu peščanu plažu severno od grada i u ponudi ima kvalitetne i sadržajne hotele. Sigurno ćete posetiti tvrđavu Borj El Kebir sa koje se pruža prekrasan pogled. Samo mesto Mahdia nije u celosti obuhvaćeno turizmom, ali plaže su poznate po svom mekom, finom i belom pesku i samim tim jedne od najlepših plaza u Tunisu. Grad je poznat i po uzgoju maslina i ulovu najkvalitetnije ribe, stoga nemojte propustiti riblju pijacu petkom, kao ni ručak u nekom od ribljih restorana u njenoj velikoj luci. Od aerodroma u Tunisu, letovalište je udaljeno oko 200 km, a od aerodroma u Monastiru, oko 50 km.
Sus je jedan od najstarijih gradova Tunisa. Od Monastira do Susa ima oko 20 kilometara, a udaljenost od aerodroma iznosi 154 km. Dani u Susu ispunjeni su neobičnim zvucima orijentalne muzike. Kada egzotični Sus otvori vrata svoje čuvene Medine, lako se možete naći u vrtlogu šarene gužve, uz starinski šarm bazara, u veseloj atmosferi. More prekrasnih ćilima i tepiha, nargila, keramike, začina smešteni su u stotinama živopisnih radnji. Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni hoteli.
Port El Kantaoui - Između Susa i Hamameta 70-ih godina izgrađeno je moderno hotelsko naselje Port El Kantaoui. Udaljen je 6 km severno od Susa. Od aerodroma u Tunisu 142 km. U centru se  nalazi lepa marina ispunjena jahtama i brodićima i replika tradicionalnog tunižanskog naselja sa uskim ulicama i prolazima. Ovde možete uživati u potpuno modernom okruženju u kome ćete naći lepe restorane pored mora ili krenuti na krstarenje brodom. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je postao omiljena destinacija za porodični odmor i odmor mladih turista.
 
 
Program putovanja (iz Beograda)
Paket aranžman 
Polasci: četvrtkom i nedeljom 
Avionom
Broj noćenja: 4-21
 
Prvi dan dan: Beograd – Tunis. Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pre leta. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.
Od drugog do pretposlednjeg dana: Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.
Poslednji dan: Tunis – Beograd. Napuštanje sobe u navedeno vreme u odnosu na informaciju našeg predstavnika na destinaciji i prema hotelskim pravilima, a najkasnije do 12h kada prestaje usluga hrane i pića. U slučaju potrebe za produženim boravkom u sobi ili korišćenjem usluge hrane i pića a u zavisnosti od raspoloživosti hotela usluga se doplaćuje na licu mesta. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd. Sletanje u Beograd. Kraj programa
Cena po programu je prikazana kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba....).
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
·    Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd – Tunis (aerodrom Monastir) – Beograd
·    Avio takse trenutno: 
o   Air Serbia – 52,5€ (26€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 26,5€ taksa aerodroma u Tunisu. YQ taksa je trenutno 0€ ali je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta). 
Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
·    Troškovi organizacije putovanja 
·    Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
·    4-21 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu
·    Deca do 2 godine plaćaju 60€ (ukoliko drugačije nije definisano cenovnikom), nemaju mesto u avionu ni sopstveni ležaj u hotelu
·    Usluge predstavnika agencije na destinaciji
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 
·    VIZA: Za državljane Srbije viza se kupuje prilikom ulaska u Tunis 60 TND po osobi (trenutno oko 20€) 
(Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih a neiskorišćenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće odustankom na dan putovanja).
Za individualna putovanja zahtev za vizu se podnosi u ambasadi Tunisa u Beogradu (ili u ambasadi Tunisa u zemlji prebivališta).
·    Boravišnu taksu koja se naplaćuje na recepciji hotela 3 TND po osobi po danu (1TND = 0,3€ okvirno). Gosti koji borave dve nedelje u Tunisu plaćaju taksu samo za sedam noćenja, deca do 12 godina ne plaćaju.
·    Putno zdravstveno osiguranje (OBAVEZNO je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19)
·    Fakultativne izlete
·    Individualne troškove
·    Ostale nepomenute usluge
 
 
NAPOMENA: Sve takse uključujući i YQ taksu za doplatu goriva su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije ili na račun u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na putovanje. Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo i određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i sklapanja ugovora sa avio kompanijama. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva koja je važeća u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
 

 
Program putovanja (iz Niša)
Paket aranžman
Polasci: nedelja
Avionom
Broj noćenja: 7,14 i 21
 
Prvi dan dan: Niš – Tunis. Sastanak putnika na aerodromu « Konstantin Veliki », dva sata pre leta. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.
Od drugog do pretposlednjeg dana: Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.
Poslednji dan: Tunis – Niš. Napuštanje sobe u navedeno vreme u odnosu na informaciju našeg predstavnika na destinaciji i prema hotelskim pravilima a najkasnije do 12h kada prestaje usluga hrane i pića. U slučaju potrebe za produženim boravkom u sobi ili korišćenjem usluge hrane i pića a u zavisnosti od raspoloživosti hotela usluga se doplaćuje na licu mesta. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje za Niš. Sletanje u Niš. Kraj programa
Cena po programu je prikazana kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba....).
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
·    Avio prevoz čarter letom na relaciji Niš – Tunis (aerodrom Monastir) – Niš
·    Avio takse trenutno: 
o   Air Serbia – 28,5€ (2€ taksa aerodroma Konstantin Veliki, 26,5€ taksa aerodroma u Tunisu. YQ taksa je trenutno 0€, ali je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta). 
Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
·    Troškovi organizacije putovanja 
·    Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
·    7,14 ili 21 noćenje na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu
·    Deca do 2 godine plaćaju 60€ (ukoliko drugačije nije definisano cenovnikom), nemaju mesto u avionu ni sopstveni ležaj u hotelu
·    Usluge predstavnika agencije na destinaciji
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 
·    VIZA: Za državljane Srbije viza se kupuje prilikom ulaska u Tunis 60 TND po osobi (trenutno oko 20€) 
(Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih, a neiskorišćenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće odustankom na dan putovanja).
Za individualna putovanja zahtev za vizu se podnosi u ambasadi Tunisa u Beogradu (ili u ambasadi Tunisa u zemlji prebivališta).
·    Boravišnu taksu koja se naplaćuje na recepciji hotela 3 TND po osobi po danu (1TND = 0,3€ okvirno). Gosti koji borave dve nedelje u Tunisu plaćaju taksu samo za sedam noćenja, deca do 12 godina ne plaćaju.
·    Putno zdravstveno osiguranje (OBAVEZNO je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19)
·    Fakultativne izlete
·    Individualne troškove
·    Ostale nepomenute usluge
 
NAPOMENA: Sve takse uključujući i YQ taksu za doplatu goriva su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije ili na račun u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na putovanje. Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo i određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i sklapanja ugovora sa avio kompanijama. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva koja je važeća u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
 
 
USLOVI PLAĆANJA:
·      Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. 
·      Za rezervaciju je neophodna uplata avansa od najmanje 50% prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). Preostali iznos se plaća najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
·      Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A Travel d.o.o. Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.
 
NAČIN PLAĆANJA:
·     Avansno u gotovini, platnim karticama ili preko računa. 50% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pred put.
 
·     Platnım kartıcama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
 
·     Plaćanje na rate bez kamate kreditnim karticama Banke Intesa (do 6 rata). Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak na rate.
 
VAŽNE NAPOMENE:
       Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.
U okviru cene aranžmana je uračunata YQ taksa koja predstavlja nadoknadu za gorivo, u iznosu definisanim ugovorom sa avio kompanijom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cena goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja. 
Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje manjih dimenzija od standardnog ležaja.
       Oznaka kategorije hotela u programu zvanično je utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj brošuri hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj kategorizaciji u Tunisu.
Cene aranžmana su za tržište Republike Srbije (putnike sa državljanstvom Republike Srbije) i užeg regiona, za putnike ostalih regiona i EU hotelijeri mogu primeniti druge cene u zavisnosti od tržišta s kog putnici dolaze.
       Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, restorana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.
       Sve sobe u svim hotelima u Tunisu u ponudi 1 A Travela su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.
       Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima 1 A Travel može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Treba imati u vidu i činjenicu da su za hotele u Tunisu birana takva arhitektonska rešenja i oblici (lučni ili trouglasti) da što više soba bude okrenuto ka moru. Samim tim, sobe za koje je naglašeno da imaju pogled na more, u većini slučajeva imaju bočan pogled na more, ne direktan. Sobe sa francuskim ležajem postoje u određenom broju većine hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo "Run of house", odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.
       Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.
       U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.
       U slučaju večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio kompanije, obrok u avionu zamenjuje obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel nakon završene večere, prvi obrok je u avionu i većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknađuje obrok poslednjeg dana. Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela, pa samim tim nije određena usluga kojom počinju i završavaju boravak, jer se uključuju u All Inclusive koncept hotela.
       Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).
       Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.
       Vreme trajanja transfera od aerodroma do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.
       Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.
       Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika lično, ili putem oglasne table, najčešće jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili sa agencijskim predstavnikom. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Tunisa. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana naveden u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika. 
            Dokumentacija za putovanje (vaučeri i avio karte) preuzima se u agenciji, 2 dana pre datuma polaska.
U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme, odnosno 2 sata pre leta.
       Putnici mogu nositi do 20 kg(Nouvelair) ili 23 kg (Air Serbia) prtljaga koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.
       Osoblje avio-kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.
       Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera.
       Predstavnici i autobusi za transfer 1 A Travela čekaju putnike na aerodromu u Tunisu i imaju oznake agencije radi lakšeg prepoznavanja. Propisi vodičima ne dozvoljavaju okupljanje grupe u aerodromskoj zgradi, tako da se putnici sačekuju neposredno po izlasku iz zgrade. Zbog velikog broja hotela i putnika, ponekad nije moguće da vodič sve putnike isprati do recepcije. Vodič obilazi sve hotele u roku od 48 časova po dolasku. Na oglasnoj tabli, putem info pisma, ili na drugi način vodič će ostaviti svoj broj telefona i informisati putnike o vremenima info-sastanaka i izleta. U slučaju bilo kakvog problema mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info-sastanku ili telefonom prvih dana boravka, da bi se na to moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
            Minimalan broj za realizaciju putovanja je 100 putnika. Za polaske u kojima je prijavljen manji broj putnika od minimalno predviđenog, organizator putovanja ima pravo prebacivanja putnika na direktan let ili preko drugih aerodroma.
            U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužna da putnika obavesti minimum 5 dana pre polaska.  Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.
            1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
            1 A Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.
            Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs.
 
Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije 1 A Travel d.o.o. usaglašene sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa.
 
Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.
 
Program putovanja br. 03 važi od 29.01.2024.
 
CENOVNIK KOJI SE PRETRAGOM NA WEB SAJTU ORGANIZATORA PUTOVANJA DOBIJA NAKON UNOŠENJA SVIH TRAŽENIH PARAMETARA JE SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA.
 
Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora
 
1 A TRAVEL d.o.o., licenca broj OTP 102/2021 kategorija A
 
 
 
 

MONASTIR - TUNIS 2024

Program Putovanja

TUNIS 2024
(Polasci iz Beograda i Niša)
 
 
Hammamet - Razvoj turizma u Tunisu započeo je baš u Hammametu šezdesetih godina XX veka. Kao najstarija turistička destinacija u Tunisu, Hammamet je zadržao svoju tradiciju, stare zidine i objekte i danas predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa. U gradu živi oko 50.000 stanovnika a svake godine ga poseti veliki broj turista. Reč hamamet znači kupatilo, a ovaj naziv potiče i od činjenice da se u gradu nalazi veliki broj antičkih kupatila iz II veka p.n.e. Vrlo je popularan među turistima zbog lepih plaža, atrakcija, živopisnih predela, pijaca kao i velikog broja luksuznih hotela. Vrlo često su ga posećivale i poznate ličnosti poput Gustava Flobera i Oskara Vajlda. Plaže Hamameta karakterišu širina, fini pesak, čistoća i uređenost zbog čega ih turisti i najčešće posećuju. Ukoliko se opredelite za ovu destinaciju, predlažemo vam da nikako ne zaobiđete Medinu u Hammametu, koja je svoje zidine dobila u XV veku. Ona predstavlja pravi mali lavirint velikog broja ulica, u kojima se nalaze radnje sa suvenirima, odećom, začinima i drugim predmetima uglavnom ručne izrade tradicionalnog arapskog stila. Najstariji hoteli sa raskošnim mediteranskim vrtovima nalaze se na području šireg centra grada, a postoje i dve turističke zone: Hammamet Nord, koji se na severu proteže sve do Nabela, poznat po lepim peščanim plažama, i Yasmine Hammamet na jugu, udaljen 9 km od centra grada, sa čuvenom novom medinom, marinom i zabavnim parkom Carthage Land.
Yasmin Hammamet - Novo, izuzetno atraktivno letovalište na oko 10 km od starog grada Hamameta i oko 45 km od aerodroma. Zamišljena i projektovana po uzoru na poznata evropska letovališta na Mediteranu, Yasmine Hammamet je danas bez premca najluksuznija i najpotpunija turistička zona u Tunisu. Ime je dobio po cvetu jasmina koji simbolizuje život i sreću, dok je buketić jasmina u Tunisu znak dobrodošlice i gostoljubivosti. Yasmine Hammamet je moderan turistički grad koji nudi turistima kompletnu ponudu, smeštaj u udobnim i komfornim hotelima u neposrednoj blizini uređenih plaža i mora, upotpunjen atraktivnim i brojnim mogućnostima za zabavu, izlaske i kupovinu. Ovo mesto je puno prelepih hotela, marina sa radnjama i restoranima, a tu je i nezaobilazna Medina u kojoj su smešteni bazari, butici, restorani i poslastičarnice, zabavni park Carthage Land i nekoliko malih hotela. Sve to je učinilo da se Yasmine Hammamet poslednjih godina svrsta u vrh mediteranskog turizma i postane jedna od najpopularnijih i najtraženijih destinacija za odmor na Sredozemlju.
Monastir - Nekada mala ribarska luka, prethodnih decenija je pretvorena u simbol turističke industrije. Monastir je grad u istočnom Tunisu na obali Sredozemnog mora. Smešten je oko 160 km južno od glavnog grada, na vrhu malog poluostrva između zaliva Hammamet i Al-Munastir. Turistički kompleks je veoma dobro razvijen i prostire se skoro 10 km duž obale ka zapadu, do mesta Skanes. Monastir je i mesto rođenja prvog predsednika Republike Tunis, Habiba Bourguibe, i ceo grad je u znaku bivšeg predsednika. Monastir je stari grad koji su osnovali Feničani, ima lepu, delimično očuvanu medinu. Najvažniji deo medine je ribat, najstariji u Africi, građen krajem VIII veka kao odbrambena tvrđava na obali. Korišćen je za snimanje brojnih filmova. Zahvaljujući položaju i klimi postao je jedan od najlepših i najposećenijih letovališta u državi. Monastir se može ponositi i sa 2 golf terena, lukom za jahte, bazarom i mnogobrojnim mestima za zabavu. Ukrašen drvoredima palmi, svojom zlatno-peščanom obalom i velikim brojem hotela svih kategorija koji pružaju odličan odmor i rekreaciju, ovaj prelep gradić rado dočekuje turiste. 
Mahdia - Mali obalski grad Mahdia nalazi se južno od Monastira, na uskom poluostrvu, koje je od ostatka kopna, na najužem delu, odvojeno jedinom gradskom kapijom, Skifa el Kahla. Mahdia je uspela da sačuva šarm lokalnog, mirnog tunižanskog mesta. Odlična je polazna tačka za upoznavanje centralnih i južnih delova Tunisa. Turistička zona se pruža uz predivnu peščanu plažu severno od grada i u ponudi ima kvalitetne i sadržajne hotele. Sigurno ćete posetiti tvrđavu Borj El Kebir sa koje se pruža prekrasan pogled. Samo mesto Mahdia nije u celosti obuhvaćeno turizmom, ali plaže su poznate po svom mekom, finom i belom pesku i samim tim jedne od najlepših plaza u Tunisu. Grad je poznat i po uzgoju maslina i ulovu najkvalitetnije ribe, stoga nemojte propustiti riblju pijacu petkom, kao ni ručak u nekom od ribljih restorana u njenoj velikoj luci. Od aerodroma u Tunisu, letovalište je udaljeno oko 200 km, a od aerodroma u Monastiru, oko 50 km.
Sus je jedan od najstarijih gradova Tunisa. Od Monastira do Susa ima oko 20 kilometara, a udaljenost od aerodroma iznosi 154 km. Dani u Susu ispunjeni su neobičnim zvucima orijentalne muzike. Kada egzotični Sus otvori vrata svoje čuvene Medine, lako se možete naći u vrtlogu šarene gužve, uz starinski šarm bazara, u veseloj atmosferi. More prekrasnih ćilima i tepiha, nargila, keramike, začina smešteni su u stotinama živopisnih radnji. Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni hoteli.
Port El Kantaoui - Između Susa i Hamameta 70-ih godina izgrađeno je moderno hotelsko naselje Port El Kantaoui. Udaljen je 6 km severno od Susa. Od aerodroma u Tunisu 142 km. U centru se  nalazi lepa marina ispunjena jahtama i brodićima i replika tradicionalnog tunižanskog naselja sa uskim ulicama i prolazima. Ovde možete uživati u potpuno modernom okruženju u kome ćete naći lepe restorane pored mora ili krenuti na krstarenje brodom. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port El Kantaoui je postao omiljena destinacija za porodični odmor i odmor mladih turista.
 
 
Program putovanja (iz Beograda)
Paket aranžman 
Polasci: četvrtkom i nedeljom 
Avionom
Broj noćenja: 4-21
 
Prvi dan dan: Beograd – Tunis. Sastanak putnika na aerodromu «NikolaTesla», dva sata pre leta. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.
Od drugog do pretposlednjeg dana: Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.
Poslednji dan: Tunis – Beograd. Napuštanje sobe u navedeno vreme u odnosu na informaciju našeg predstavnika na destinaciji i prema hotelskim pravilima, a najkasnije do 12h kada prestaje usluga hrane i pića. U slučaju potrebe za produženim boravkom u sobi ili korišćenjem usluge hrane i pića a u zavisnosti od raspoloživosti hotela usluga se doplaćuje na licu mesta. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd. Sletanje u Beograd. Kraj programa
Cena po programu je prikazana kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba....).
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
·    Avio prevoz čarter letom na relaciji Beograd – Tunis (aerodrom Monastir) – Beograd
·    Avio takse trenutno: 
o   Air Serbia – 52,5€ (26€ taksa aerodroma Nikola Tesla, 26,5€ taksa aerodroma u Tunisu. YQ taksa je trenutno 0€ ali je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta). 
Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
·    Troškovi organizacije putovanja 
·    Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
·    4-21 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu
·    Deca do 2 godine plaćaju 60€ (ukoliko drugačije nije definisano cenovnikom), nemaju mesto u avionu ni sopstveni ležaj u hotelu
·    Usluge predstavnika agencije na destinaciji
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 
·    VIZA: Za državljane Srbije viza se kupuje prilikom ulaska u Tunis 60 TND po osobi (trenutno oko 20€) 
(Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih a neiskorišćenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće odustankom na dan putovanja).
Za individualna putovanja zahtev za vizu se podnosi u ambasadi Tunisa u Beogradu (ili u ambasadi Tunisa u zemlji prebivališta).
·    Boravišnu taksu koja se naplaćuje na recepciji hotela 3 TND po osobi po danu (1TND = 0,3€ okvirno). Gosti koji borave dve nedelje u Tunisu plaćaju taksu samo za sedam noćenja, deca do 12 godina ne plaćaju.
·    Putno zdravstveno osiguranje (OBAVEZNO je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19)
·    Fakultativne izlete
·    Individualne troškove
·    Ostale nepomenute usluge
 
 
NAPOMENA: Sve takse uključujući i YQ taksu za doplatu goriva su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije ili na račun u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na putovanje. Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo i određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i sklapanja ugovora sa avio kompanijama. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva koja je važeća u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
 

 
Program putovanja (iz Niša)
Paket aranžman
Polasci: nedelja
Avionom
Broj noćenja: 7,14 i 21
 
Prvi dan dan: Niš – Tunis. Sastanak putnika na aerodromu « Konstantin Veliki », dva sata pre leta. Transfer do hotela. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima. Noćenje.
Od drugog do pretposlednjeg dana: Doručak. Boravak u hotelu na bazi izabrane i plaćene usluge. Vreme predviđeno za odmor, individualne aktivnosti i fakultativne izlete. Noćenje.
Poslednji dan: Tunis – Niš. Napuštanje sobe u navedeno vreme u odnosu na informaciju našeg predstavnika na destinaciji i prema hotelskim pravilima a najkasnije do 12h kada prestaje usluga hrane i pića. U slučaju potrebe za produženim boravkom u sobi ili korišćenjem usluge hrane i pića a u zavisnosti od raspoloživosti hotela usluga se doplaćuje na licu mesta. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje za Niš. Sletanje u Niš. Kraj programa
Cena po programu je prikazana kao jedinstvena cena aranžmana koja se pretragom na web sajtu organizatora putovanja dobija nakon unošenja svih traženih parametara (destinacija, smeštajni objekat, datum polaska, trajanje aranžmana, broj osoba....).
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
·    Avio prevoz čarter letom na relaciji Niš – Tunis (aerodrom Monastir) – Niš
·    Avio takse trenutno: 
o   Air Serbia – 28,5€ (2€ taksa aerodroma Konstantin Veliki, 26,5€ taksa aerodroma u Tunisu. YQ taksa je trenutno 0€, ali je promenljiva i povećava se u slučaju povećanja cene goriva pred realizaciju leta). 
Sve takse se plaćaju u agenciji uz aranžman, najkasnije 15 dana pred put (plaćaju se u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS, podložne su promenama i ne mogu se platiti u ratama). Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
·    Troškovi organizacije putovanja 
·    Transfer aerodrom - hotel - aerodrom
·    7,14 ili 21 noćenje na bazi izabrane usluge u hotelu, prema uplaćenom aranžmanu
·    Deca do 2 godine plaćaju 60€ (ukoliko drugačije nije definisano cenovnikom), nemaju mesto u avionu ni sopstveni ležaj u hotelu
·    Usluge predstavnika agencije na destinaciji
 
JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
 
·    VIZA: Za državljane Srbije viza se kupuje prilikom ulaska u Tunis 60 TND po osobi (trenutno oko 20€) 
(Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih, a neiskorišćenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće odustankom na dan putovanja).
Za individualna putovanja zahtev za vizu se podnosi u ambasadi Tunisa u Beogradu (ili u ambasadi Tunisa u zemlji prebivališta).
·    Boravišnu taksu koja se naplaćuje na recepciji hotela 3 TND po osobi po danu (1TND = 0,3€ okvirno). Gosti koji borave dve nedelje u Tunisu plaćaju taksu samo za sedam noćenja, deca do 12 godina ne plaćaju.
·    Putno zdravstveno osiguranje (OBAVEZNO je da svi putnici obezbede putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem COVID-19)
·    Fakultativne izlete
·    Individualne troškove
·    Ostale nepomenute usluge
 
NAPOMENA: Sve takse uključujući i YQ taksu za doplatu goriva su podložne promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije ili na račun u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS pre polaska na putovanje. Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo i određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja i sklapanja ugovora sa avio kompanijama. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva koja je važeća u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili. Takse važe za odrasle i decu stariju od 2 godine.
 
 
USLOVI PLAĆANJA:
·      Sve cene su izražene u eurima. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu NBS na dan uplate. 
·      Za rezervaciju je neophodna uplata avansa od najmanje 50% prilikom prijave (u slučaju da rezervacija nije potvrđena u roku od 48h ovaj iznos se vraća). Preostali iznos se plaća najkasnije 15 dana pre početka putovanja.
·      Ove odredbe predviđene su Opštim uslovima putovanja 1 A Travel d.o.o. Usled promena na monetarnom tržištu agencija 1 A Travel d.o.o. zadržava pravo korekcije cena na neplaćeni deo aranžmana.
 
NAČIN PLAĆANJA:
·     Avansno u gotovini, platnim karticama ili preko računa. 50% prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 15 dana pred put.
 
·     Platnım kartıcama (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)
 
·     Plaćanje na rate bez kamate kreditnim karticama Banke Intesa (do 6 rata). Prilikom rezervacije se plaća avans od 50% od ukupne cene aranžmana gotovinski, a ostatak na rate.
 
VAŽNE NAPOMENE:
       Popusti za decu važe u pratnji minimum dve odrasle osobe, osim ako je drugačije naznačeno u cenovniku.
U okviru cene aranžmana je uračunata YQ taksa koja predstavlja nadoknadu za gorivo, u iznosu definisanim ugovorom sa avio kompanijom. Iznos YQ taksi je podložan promeni i zavisi od promene cena goriva na tržištu. U slučaju povećanja taksi, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja. 
Pomoćni ležajevi u sobama u kojima je moguć smeštaj za više od dve osobe mogu biti i fotelja ili sofa na razvlačenje manjih dimenzija od standardnog ležaja.
       Oznaka kategorije hotela u programu zvanično je utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora i ino-pratnera. Eventualne naknadne promene koje nisu poznate organizatoru ne mogu biti relevantne. Broj zvezdica u našoj brošuri hoteli nose po zvaničnoj nacionalnoj kategorizaciji u Tunisu.
Cene aranžmana su za tržište Republike Srbije (putnike sa državljanstvom Republike Srbije) i užeg regiona, za putnike ostalih regiona i EU hotelijeri mogu primeniti druge cene u zavisnosti od tržišta s kog putnici dolaze.
       Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku. Agencija 1 A Travel proslediće Vaše zahteve i želje, ali nije u mogućnosti da garantuje za iste (spratnost, pogled, tip ležaja, tačno određena lokacija u okviru hotelskog kompleksa i slično, udaljenost od plaže, restorana itd., ukoliko u ponudi nije tačno i konkretno istaknuta vrsta i tip sobe). Slike soba u katalogu i na sajtu su date radi informacije. Većina hotela ima nekoliko vrsta soba, tako da smeštaj u hotelu ne mora biti u sobi sa slike. Smeštaj je u standardnim (dvokrevetnim) sobama, osim ako nije drugačije naglašeno.
       Sve sobe u svim hotelima u Tunisu u ponudi 1 A Travela su klimatizovane. Međutim, sistem klimatizacije je različit i zavisi od politike hotela i sezone. U pojedinim hotelima sobe nisu klimatizovane 24 časa dnevno. Hotelijeri zadržavaju pravo da u zavisnosti od vremenskih uslova klimatizaciju ograniče na određeni broj sati dnevno.
       Određeni broj hotela ima u ponudi sobe sa pogledom na more po posebnoj ceni ili uz odgovarajuću doplatu. Samo u tim hotelima 1 A Travel može garantovati smeštaj u sobi sa pogledom na more. U drugim hotelima takve sobe se dobijaju na upit i ne mogu se garantovati. Treba imati u vidu i činjenicu da su za hotele u Tunisu birana takva arhitektonska rešenja i oblici (lučni ili trouglasti) da što više soba bude okrenuto ka moru. Samim tim, sobe za koje je naglašeno da imaju pogled na more, u većini slučajeva imaju bočan pogled na more, ne direktan. Sobe sa francuskim ležajem postoje u određenom broju većine hotela i njihovo dobijanje se ne može garantovati. Određeni broj hotela u svom sastavu ima deo soba u okviru glavne zgrade, drugi deo u klubu ili aneksu. Ako je cenovnikom naglašena lokacija sobe, onda je ona garantovana, ako nije, onda se ona ne može garantovati i važi pravilo "Run of house", odnosno recepcija određuje lokaciju sobe prema raspoloživosti u trenutku stizanja gostiju.
       Predviđen ulazak u hotelske sobe je posle 14h prvog dana, a napuštanje soba poslednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu nakon definisanog vremena iziskuje dodatna plaćanja koja se vrše direktno na recepciji hotela.
       U svim hotelima usluga je po principu samoposluživanja-izbor više jela po hotelskim terminima, osim ako nije drugačije navedeno i ugovoreno. Hotelsko pravilo je da se usled nedovoljnog broja putnika u nekim periodima servira meni, umesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge.
       U slučaju večernjih i noćnih letova, u zavisnosti od raspoloživosti i dozvola avio kompanije, obrok u avionu zamenjuje obrok u hotelu. U slučaju kasnog večernjeg leta i stizanja u hotel nakon završene večere, prvi obrok je u avionu i većina hotela u tom slučaju ne služi večeru i ne nadoknađuje obrok poslednjeg dana. Sadržaj All Inclusive usluge, različit je od hotela do hotela i gosti počinju sa korišćenjem usluge od momenta prijave u hotel, a završavaju sa uslugom All Inclusiva prilikom odjavljivanja iz hotela, pa samim tim nije određena usluga kojom počinju i završavaju boravak, jer se uključuju u All Inclusive koncept hotela.
       Dress code je obavezan za vreme obroka u svim hotelima (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, formalan način oblačenja).
       Organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu) u zavisnosti od objektivnih okolnosti.
       Vreme trajanja transfera od aerodroma do hotela, zavisi i od broja putnika koji imaju transfer do različitih hotela u istoj regiji.
       Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu i dužan je da prilikom prijave na putovanje u prodajnom mestu dostavi broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne ceni validnost putne isprave, ne snosi odgovornost za validnost iste i nije odgovorna u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku prelazak. U slučaju ne dobijanja vize smatra se da je putnik odustao od putovanja, a troškovi na ime odustanka se naplaćuju prema Opštim uslovima putovanja.
       Vremena leta su podložna izmenama u zavisnosti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani. Vreme leta se potvrđuje dva dana pred put i o njemu se putnici potom i obaveštavaju. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane predstavnika lično, ili putem oglasne table, najčešće jedan dan pre povratka. Molimo putnike da sva vremena provere u agenciji ili sa agencijskim predstavnikom. Cena putovanja se obračunava po broju ostvarenih noćenja. Kao početak aranžmana računa se trenutak poletanja iz Beograda, a kao kraj aranžmana poletanje iz Tunisa. Agencija je u obavezi da ova poletanja obavi u danima navedenim u programu. U broj dana naveden u programu su uračunati prvi (dan polaska) i poslednji dan (dan povratka). Svi datumi polaska i povratka su upisani u tabelama cenovnika. 
            Dokumentacija za putovanje (vaučeri i avio karte) preuzima se u agenciji, 2 dana pre datuma polaska.
U letnjoj sezoni je zbog gužve na aerodromu za ovo potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme, odnosno 2 sata pre leta.
       Putnici mogu nositi do 20 kg(Nouvelair) ili 23 kg (Air Serbia) prtljaga koji se predaje prilikom čekiranja i jednu torbu kao ručni prtljag. U ručnom prtljagu nisu dozvoljene makazice, manikir setovi i drugi oštri metalni predmeti, kao ni bilo koja vrsta tečnosti, što je propisano pravilima reda i poslovanja svih avio kompanija. Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, oštećeni ili ukradeni prtljag. Sva svoja prava u vezi sa prtljagom koji je izgubljen ili oštećen, putnik ostvaruje obraćajući se direktno prevozniku ili pružaocu usluge smeštaja, prema međunarodnim ili domaćim propisima i važećim uzansama.
       Osoblje avio-kompanije ima pravo da po sopstvenoj proceni ne dozvoli ukrcavanje trudnici, osim ako ona ima potvrdu od lekara kojom se potvrđuje da je sposobna za let avionom. Te potvrde imaju rok važenja, pa na to treba obratiti pažnju kako prilikom polaska na put, tako i prilikom povratka.
       Organizator nije odgovoran za realizaciju fakultativnih lokalnih izleta u organizaciji ino-partnera.
       Predstavnici i autobusi za transfer 1 A Travela čekaju putnike na aerodromu u Tunisu i imaju oznake agencije radi lakšeg prepoznavanja. Propisi vodičima ne dozvoljavaju okupljanje grupe u aerodromskoj zgradi, tako da se putnici sačekuju neposredno po izlasku iz zgrade. Zbog velikog broja hotela i putnika, ponekad nije moguće da vodič sve putnike isprati do recepcije. Vodič obilazi sve hotele u roku od 48 časova po dolasku. Na oglasnoj tabli, putem info pisma, ili na drugi način vodič će ostaviti svoj broj telefona i informisati putnike o vremenima info-sastanaka i izleta. U slučaju bilo kakvog problema mole se putnici da o tome obaveste predstavnika na prvom info-sastanku ili telefonom prvih dana boravka, da bi se na to moglo reagovati. Reklamacije zbog problema za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
            Minimalan broj za realizaciju putovanja je 100 putnika. Za polaske u kojima je prijavljen manji broj putnika od minimalno predviđenog, organizator putovanja ima pravo prebacivanja putnika na direktan let ili preko drugih aerodroma.
            U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja o čemu je dužna da putnika obavesti minimum 5 dana pre polaska.  Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promena na monetarnom tržištu ili promene tarifa prevoznika.
            1 A Travel d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
            1 A Travel d.o.o. zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati.
            Opisi i fotografije smeštajnih kapaciteta nalaze se na web sajtu www.1atravel.rs.
 
Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije 1 A Travel d.o.o. usaglašene sa YUTA standardom koji su sastavni deo ovog programa.
 
Molimo putnike da provere tačno vreme poletanja aviona dva dana pre polaska na putovanje.
 
Program putovanja br. 03 važi od 29.01.2024.
 
CENOVNIK KOJI SE PRETRAGOM NA WEB SAJTU ORGANIZATORA PUTOVANJA DOBIJA NAKON UNOŠENJA SVIH TRAŽENIH PARAMETARA JE SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA.
 
Program putovanja važi uz Opšte uslove putovanja organizatora
 
1 A TRAVEL d.o.o., licenca broj OTP 102/2021 kategorija A
 
 
 
 
 

HOTEL AFRICA JADE THALASSO
array(7) { ["post_type"]=> string(3) "any" ["posts_per_page"]=> string(1) "4" ["post_status"]=> string(7) "publish" ["ignore_sticky_posts"]=> bool(true) ["tax_query"]=> array(1) { [0]=> array(4) { ["taxonomy"]=> string(21) "onesystem_destination" ["field"]=> string(7) "term_id" ["terms"]=> string(7) "586,482" ["operator"]=> string(2) "IN" } } ["orderby"]=> array(2) { ["rand"]=> string(3) "ASC" ["minprice"]=> string(3) "ASC" } ["meta_query"]=> array(2) { ["varminprice"]=> array(3) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["value"]=> int(0) ["compare"]=> string(1) ">" } ["minprice"]=> array(2) { ["key"]=> string(30) "onesystem_packageminorderprice" ["type"]=> string(7) "numeric" } } }
1 EUR = 117.0764 RSD