Lokacija

Steigenberger – Busisess Bay nalazi se u četvrti Poslovni zaliv u Dubaiju,veoma blizu Burj Kalife I Dubai Mola. Fontana Dubai je udaljena oko 1 km od hotela Steigenberger – Business Bay, a do nebodera Burdž Kalifa ima oko 1,2 km. Najbliži aerodrom je Aerodrom Dubai, udaljen oko 11 km od hotela Steigenberger – Business Bay.

Plaža

Jumeirah plaža je udaljena oko 5km od hotela. Svaki dan gostima je raspolaganju besplatan shuttle bus.

Smeštaj

Hotel raspolaže sa nekoliko vrsta soba: superior sobe (32m2 sa francuskim ili sa dva odvojena ležaja imaju pogled na Duvai kanal),special superior sobe (32m2 sa francuskim ili sa dva odvojena ležaja, imaju pogled na  Burj Kalifu I Dubai centar),junior suite(48m2 sa pogledom na Dubai kanal) i executive suite (32m2,nalaze se na 19 spratu,gosti ovih soba imaju mogućnost korišćenja doručka i laganog ručka). Sve sobe su opremljene flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima. Pojedine smeštajne jedinice sadrže prostor za sedenje, u kojem se možete opustiti nakon napornog dana.

Ostali sadržaji

Gosima hotela na raspolaganju su sledeći sadržaji: bazen sa barom, peškiri za bazen/plažu, grejani bazen, bazen sa pogledom , teren za skvoš, fitness centar, spa centar, parna soba i mnogi drugi.